K-pop иконата Солби се сблъсква с кибертормоз в разгара на кариерата си.

...
K-pop иконата Солби се сблъсква с кибертормоз в разгара на кариерата си.
Коментари Харесай

Да излекуваш себе си с изкуство: Историята на К-pop звезда, жертва на онлайн тормоз

K-pop иконата Солби се сблъсква с  кибертормоз в разгара на кариерата си. За да се избави, тя търси " леговище " в рисуването. Докато цифровите офанзиви трансформират персоналния ѝ живот и кариера, тя стартира да употребява изкуството, с цел да се бори с отрицателните емоции и да покачва осведомеността за въздействието на кибертормоза по целия свят, споделя Voice of America (VOA) .

Тя се е посветила на идеята за битка с експанзията във виртуалното пространство

K-pop иконата Солби се сблъсква с кибертормоз в разгара на кариерата си. За да се избави, тя търси " леговище " в рисуването. Докато цифровите офанзиви трансформират персоналния ѝ живот и кариера, тя стартира да употребява изкуството, с цел да се бори с отрицателните емоции и да покачва осведомеността за въздействието на кибертормоза по целия свят, споделя Voice of America (VOA) .

Солби споделя, че преди е била певица в Южна Корея, а в този момент към този момент е и художник. " Сега усещам че танцувам върху платното. Изкуството може да излекува мозъка ми “, споделя тя.Днес Солби е известна като Ноу Джиян.

Певицата споделя, че е направила дебюта си с група Typhoon и е била извънредно сполучлива, работела доста, с цел да реализира фантазията си и да стане известна. Връщайки се обратно, тя си спомня, че тогава хората не са били толкоз отрицателни в мненията си, защото уеб страниците не са били толкоз известни. Младата художничка споделя, че през 2011 г. се появява подправено нейно видео със полово наличие. " Дори и да споделях, че не съм аз, те не ми имаха вяра ", споделя тя. Ноу споделя, че това било шокиращо и за нейната майка и се наложило тя да бъде приета в болница. Част от мненията към нея са били изключително обидни, споделя певицата пред  Voice of America (VOA) .

„ Исках да преодолея това, да пребивавам. Затова започнах да отивам на психотерапевт. Той ме посъветва да рисувам картини като част от лекуването. Така започнах да се занимавам с изкуство “, споделя тя.
64% от българите са неосведомени за киберсигурността

„ Когато се усещах изоставена, се възстановявах посредством изкуството. Оттогава имам куража и вярата, че мога да пребивавам нов живот. Участвах в пърформанс с картина, в който показах преживяванията и въздействието на кибертормоза и прочувствените рани, които оставя той. Чрез това желаех да слага болката в кутия и да продължа живота си напред “, споделя художничката.

По нейни думи К-pop културата е станала доста известна, само че хората виждат единствено цветната страна. Ноу обаче смята, че е доста рисково почитателите да виждат изпълнителите като артикул. Художничката е на мнение, че К-pop звездите са хора със свободен дух и имат мощна характерност.

Смъртта на млада корейска изпълнителка сподели тъмната страна на промишлеността. К-pop звездата Сули бе открита мъртва в дома си.

Според полицията изпълнителката е страдала от меланхолия . Тя също била жертва на кибертормоз и говорела доста интензивно за това в общественото пространство.

Солби счита, че в никакъв случай не знаеш през каква болежка минава някой, в случай че не изпиташ персонално неговите страсти. Художничката, дружно с екипа си, са поели дейна акция за битка против кибертормоза в Южна Корея и по света.

Художничката декларира, че хората, които тормозят в интернет пространството са нарушители. " Този вид експанзия не е ориентиран единствено към известни персони. Мисля, че злобарите в никакъв случай няма да изчезнат. Но в случай че не се откажа и продължа по своя път, един ден те ще се срамят от себе си ", споделя тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР